Westland Seeds brengt 5 nieuwe rassen op de markt.

Westland Seeds brengt 5 nieuwe rassen op de markt.

October 8, 2021

"Noord-Amerikaanse supermarkten willen meer kleuren snackpaprika's"

Westland Seeds zet al tien jaar snackpaprikarassen op de Noord-Amerikaanse markt af. "Komend seizoen bieden we vijf verschillende kleuren aan", vertelt Iwan van Vliet, algemeen directeur van Westland Seeds.

Westland Seeds heeft gezien dat supermarkten graag meer kleuren in hun aanbod van snackpaprika's zouden hebben en biedt daarom naast hun rode, oranje en gele variëteiten ook felgele (WLS 0290) en bruine (WLS 2457) varianten aan. Westland Seeds introduceert ook een nieuwe oranje variëteit, die hoge opbrengsten en een hoge Tm-resistentie biedt en meer geschikt is voor de Canadese teeltomgeving.

Het klimaat in Ontario bepaalt welke rassen succes hebben
Volgens een adviseur van Westland Seeds in Canada moet je voor de kasteelt in Ontario bepaalde overwegingen in acht nemen bij het introduceren van nieuwe rassen vanwege de meren in de regio, want ‘s nachts blijven de temperatuur en luchtvochtigheid er meestal hoog. Ook kunnen de hoge gemiddelde temperaturen en de hoge lichtniveaus in de regio het de planten moeilijk maken om in balans te blijven.

"Westland Seeds is erg goed geworden in het ontwikkelen van rassen die het goed doen in dit klimaat, eerst met rode en gele snackpaprika’s en nu met deze nieuwe oranje variant. Die is nu klaar om op locatie getest te worden", vertelt de lokale specialist.

Het snackpaprikasegment van Westland Seeds omvat Snack Rood (20-30 g), Snack Geel (35-45 g), Snack Oranje (30-40 g), Snack Bruin (25-35 g). Super Snack (drie kleuren, 50-60 g) en Snack XL (drie kleuren, 40-50 g).

Naast het segment snackpaprika's biedt Westland Seeds drie maten blokpaprika's, zoete puntpaprika's en verschillende hete pepers. Westland Seeds heeft ook een Midi Point segment, dat tussen snackpaprika en zoete puntpaprika in zit.

Voor meer informatie:
Iwan van Vliet
Westland Seeds

sales@westlandseeds.nl 
www.westlandseeds.nl 

Share this post
top

Sneak Preview - be surprised every month

No need to